Equihash now available

News updates about the Prohashing pool
User avatar
Steve Sokolowski
Posts: 3966
Joined: Wed Aug 27, 2014 3:27 pm
Location: State College, PA

Re: Equihash now available

Post by Steve Sokolowski » Tue Mar 06, 2018 7:04 am

Eyedol-X wrote:I can't get either Claymore Zcash or Optiminer Zcash Windows versions to work on a rig with 1 AMD GPU. Both of them throw errors indicating that pool is sending invalid or wrong data.

Anyone have any command line suggestions for AMD cards that work?
Equihash mining was temporarily offline while an issue is resolved. It should be re-enabled in a few hours.
User avatar
Steve Sokolowski
Posts: 3966
Joined: Wed Aug 27, 2014 3:27 pm
Location: State College, PA

Re: Equihash now available

Post by Steve Sokolowski » Tue Mar 06, 2018 3:23 pm

Chris is issuing a restart now to fix more Equihash bugs that were identified last night. Once we're back online, then we're hoping to enable equihash mining in an hour or two.
User avatar
Eyedol-X
Posts: 105
Joined: Sun Nov 06, 2016 1:45 pm

Re: Equihash now available

Post by Eyedol-X » Wed Mar 07, 2018 2:47 am

Steve Sokolowski wrote:Chris is issuing a restart now to fix more Equihash bugs that were identified last night. Once we're back online, then we're hoping to enable equihash mining in an hour or two.
Same issue with a 1gpu amd rig -- any update? Should I assume it's still offline?
User avatar
Steve Sokolowski
Posts: 3966
Joined: Wed Aug 27, 2014 3:27 pm
Location: State College, PA

Re: Equihash now available

Post by Steve Sokolowski » Wed Mar 07, 2018 7:20 am

Eyedol-X wrote:
Steve Sokolowski wrote:Chris is issuing a restart now to fix more Equihash bugs that were identified last night. Once we're back online, then we're hoping to enable equihash mining in an hour or two.
Same issue with a 1gpu amd rig -- any update? Should I assume it's still offline?
We identified another issue now with block headers not being constructed properly. Since hashes, when wrong, are simply wrong, rather than giving any indication of which bytes are out of order, this is probably going to take a day to investigate.
User avatar
Eyedol-X
Posts: 105
Joined: Sun Nov 06, 2016 1:45 pm

Re: Equihash now available

Post by Eyedol-X » Wed Mar 07, 2018 10:22 pm

Steve Sokolowski wrote:
Eyedol-X wrote:
Steve Sokolowski wrote:Chris is issuing a restart now to fix more Equihash bugs that were identified last night. Once we're back online, then we're hoping to enable equihash mining in an hour or two.
Same issue with a 1gpu amd rig -- any update? Should I assume it's still offline?
We identified another issue now with block headers not being constructed properly. Since hashes, when wrong, are simply wrong, rather than giving any indication of which bytes are out of order, this is probably going to take a day to investigate.
Still experiencing same issue here after it was announced in chat that it's back online.

Errors from both claymore and optiminer indicate issues detecting difficulty or work

EWBF Nvidia Miner works but upon first connecting it throws an error about detecting work as well.

Might I suggest a dedicated equihash port? I think that may be the issue here
User avatar
Steve Sokolowski
Posts: 3966
Joined: Wed Aug 27, 2014 3:27 pm
Location: State College, PA

Re: Equihash now available

Post by Steve Sokolowski » Thu Mar 08, 2018 11:31 am

Eyedol-X wrote:
Steve Sokolowski wrote:
Eyedol-X wrote:
Same issue with a 1gpu amd rig -- any update? Should I assume it's still offline?
We identified another issue now with block headers not being constructed properly. Since hashes, when wrong, are simply wrong, rather than giving any indication of which bytes are out of order, this is probably going to take a day to investigate.
Still experiencing same issue here after it was announced in chat that it's back online.

Errors from both claymore and optiminer indicate issues detecting difficulty or work

EWBF Nvidia Miner works but upon first connecting it throws an error about detecting work as well.

Might I suggest a dedicated equihash port? I think that may be the issue here
The system's architecture wouldn't allow a different port without a large amount of additional work.

I haven't had any issues with the Claymore ZCash miner. Have you tried that? I want to know whether there's something wrong with my test environment, or whether every other miner than the Claymore doesn't work.
User avatar
Eyedol-X
Posts: 105
Joined: Sun Nov 06, 2016 1:45 pm

Re: Equihash now available

Post by Eyedol-X » Thu Mar 08, 2018 4:52 pm

Steve Sokolowski wrote:
Eyedol-X wrote:
Steve Sokolowski wrote:
We identified another issue now with block headers not being constructed properly. Since hashes, when wrong, are simply wrong, rather than giving any indication of which bytes are out of order, this is probably going to take a day to investigate.
Still experiencing same issue here after it was announced in chat that it's back online.

Errors from both claymore and optiminer indicate issues detecting difficulty or work

EWBF Nvidia Miner works but upon first connecting it throws an error about detecting work as well.

Might I suggest a dedicated equihash port? I think that may be the issue here
The system's architecture wouldn't allow a different port without a large amount of additional work.

I haven't had any issues with the Claymore ZCash miner. Have you tried that? I want to know whether there's something wrong with my test environment, or whether every other miner than the Claymore doesn't work.
What command line string did you use? I'm using what I believe should work but it throws a ton of errors on an AMD GPU Claymore 12.6
User avatar
Steve Sokolowski
Posts: 3966
Joined: Wed Aug 27, 2014 3:27 pm
Location: State College, PA

Re: Equihash now available

Post by Steve Sokolowski » Thu Mar 08, 2018 5:36 pm

Code: Select all

ZecMiner64.exe -zpool prohashing.com:3333 -zwal chris -zpsw "a=test23 d=2048" -allpools 1
What is the text of the errors you're seeing?
User avatar
Eyedol-X
Posts: 105
Joined: Sun Nov 06, 2016 1:45 pm

Re: Equihash now available

Post by Eyedol-X » Thu Mar 08, 2018 7:47 pm

Steve Sokolowski wrote:

Code: Select all

ZecMiner64.exe -zpool prohashing.com:3333 -zwal chris -zpsw "a=test23 d=2048" -allpools 1
What is the text of the errors you're seeing?
Interesting, this worked.

I was straight running ZecMiner64.exe and using settings from a config file that included the same above.

So it appears to be an issue with the miner and the solution is to make sure you enter everything on the same string and not use a config file to launch from.

Log generated by miner when I was using Config File to start up:

Code: Select all

16:37:51:520	c6c	ZEC: Stratum - connecting to 'prohashing.com' <167.88.15.87> port 3333 (unsecure)
16:37:51:588	1b78	Watchdog enabled
16:37:51:591	1b78	Remote management (READ-ONLY MODE) is enabled on port 3333
16:37:51:594	1b78	

16:37:51:612	c6c	send: {"id": 1, "method": "mining.subscribe", "params": ["equihashminer", null, "prohashing.com", "3333"]}

16:37:51:614	c6c	send: {"id": 2, "method": "mining.authorize", "params": ["(redactedusername)",""a=equihash n=MSI480""]}

16:37:51:617	c6c	send: {"id": 5, "method": "mining.extranonce.subscribe", "params": []}

16:37:51:620	c6c	ZEC: Stratum - Connected (prohashing.com:3333) (unsecure)
16:37:51:718	c6c	got 1029 bytes
16:37:51:719	c6c	buf: {"id": 1, "result": [["mining.notify", "ae6812eb4cd7735a302a8a9dd95cf71f"], "401d4320", 4], "error": null}
{"id": null, "method": "mining.set_difficulty", "params": [65536.0]}
{"id": null, "method": "mining.notify", "params": ["1200e1e", "3475c98fe7ee85adac6c2d86175c8cc871c64cd7494f6ab65285f9b25410af6b", "01000000010000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000ffffffff4b03d015150425d8a15afabe6d6d5e9f0b69c28b83d597fa856db96e2e2d281b778c99c438e246595eee4ed2a06d080000000000000008", "0c2f4247374c51435055394f2f0000000002e4973095000000001976a91481308472f5a29a68cec40cbb4cd3f4be7209445688ac0000000000000000266a24aa21a9ede68528d2ad2194d9cd2714830b5d32cf6fec8d9f2b0efb1b07aa4907bec2a44100000000", ["9d7a5a9dd0f301100f35581d97a5b305d9640da2d1e7f39f49059210938c4608", "d50717f64f2fbc9fbdf1a9c8a2128f6c1cba311c7a99f0a16cff96ffff00954e", "e50a43bfc5b9655da642d992144ef90e33b323756f7d55d9a969e35721c665e7", "1defbf100635b0cd5223d1bdeb582e0bf2af24f8a68a3edad30c7118a5accc9f"], "20000000", "1a0314ad", "5aa1d720", true]}

16:37:51:720	c6c	parse packet: 98
16:37:51:721	c6c	remove first packet 901
16:37:51:722	c6c	new buf size: 901
16:37:51:723	c6c	parse packet: 63
16:37:51:723	c6c	ZEC: Received unknown response: {"id":null,"method":"mining.set_difficulty","params":[65536.0]}

16:37:51:724	c6c	remove first packet 837
16:37:51:725	c6c	new buf size: 837
16:37:51:726	c6c	parse packet: 836
16:37:51:727	c6c	new buf size: 0
16:37:51:801	c6c	socket was closed remotely
16:37:51:803	c6c	ZEC: Job timeout, disconnect, retry in 20 sec...
16:37:54:270	13bc	Quit...
User avatar
ltc2084
Posts: 27
Joined: Tue Oct 28, 2014 4:57 am

Re: Equihash now available

Post by ltc2084 » Thu Oct 25, 2018 4:34 am

Would you look at adding Pirate for the equihash coins?
Post Reply