L3+ Reboots on its own at random. Is this Normal?

Encounter a problem related to the pool or have a request for a feature? Post your issue here and we will help you out.
MglMogul9
Posts: 4
Joined: Wed Aug 02, 2017 1:57 pm

Re: L3+ Reboots on its own at random. Is this Normal?

Post by MglMogul9 » Tue Aug 08, 2017 4:07 pm

Then it comes down to bash hashboards or bad power supply. You'd have to look into log to see the cause.
User avatar
vhmanu
Posts: 55
Joined: Fri Apr 21, 2017 1:43 pm

Re: L3+ Reboots on its own at random. Is this Normal?

Post by vhmanu » Tue Aug 08, 2017 4:07 pm

Difficulty being too low can trigger reboots probably due to overload.
Another issue i heard which could trigger reboots is many HW errors in a short amount of time.
And of course temperature over 80C triggers a stop/reboot.
My own L3+ don't have any issues.
deltasniper73
Posts: 25
Joined: Tue Aug 08, 2017 3:08 pm

Re: L3+ Reboots on its own at random. Is this Normal?

Post by deltasniper73 » Tue Aug 08, 2017 4:11 pm

i have it set to dynamic diff (no password argument)
PSU = APW3++1600
CamelJR
Posts: 5
Joined: Fri Aug 04, 2017 12:35 am

Re: L3+ Reboots on its own at random. Is this Normal?

Post by CamelJR » Tue Aug 08, 2017 4:26 pm

Mine would reset every hour when connected to multipool. Prohashing seems to be much more stable, and the L3+ only resets one every 1-2 days.
ru55ian
Posts: 38
Joined: Mon Jun 26, 2017 8:53 am

Re: L3+ Reboots on its own at random. Is this Normal?

Post by ru55ian » Tue Aug 08, 2017 5:54 pm

kuakoa wrote:Thank you for the reply DELTASNIPER73. I have read it may be a power supply wattage issue, but nothing definitive. What size power supply are you using? Mine is an EVGA 1050w.

Nothing to do with power supply, i have 2 miners running on original Antminers PSU, some on 1500w EVGA some on 1200w Corsair all still randomly reboot, no overheating issues either.

my guess it's the bug in the software
User avatar
Gr33k
Posts: 22
Joined: Mon Jul 24, 2017 4:26 pm

Re: L3+ Reboots on its own at random. Is this Normal?

Post by Gr33k » Wed Aug 09, 2017 11:09 pm

Ah interesting to see I'm not the only one. I figured it was due to something with the pool or coin it was mining perhaps. It didn't seem to do it the day I tested on litecoinpool.org (only one day though).

I've tested with 1300Watt Antec Platinum and now I'm running the APW3+ on 208v. I don't think there's anything wrong with your PSU ;)
topkhodon
Posts: 8
Joined: Wed Jun 07, 2017 12:26 pm

Re: L3+ Reboots on its own at random. Is this Normal?

Post by topkhodon » Thu Aug 10, 2017 1:34 am

I use diff 16,4k
BalloonTree
Posts: 37
Joined: Sun Aug 06, 2017 7:41 am

Re: L3+ Reboots on its own at random. Is this Normal?

Post by BalloonTree » Thu Aug 10, 2017 6:11 pm

Would it be better to set difficulty to auto?
User avatar
Eyedol-X
Posts: 105
Joined: Sun Nov 06, 2016 1:45 pm

Re: L3+ Reboots on its own at random. Is this Normal?

Post by Eyedol-X » Fri Aug 11, 2017 11:51 am

kuakoa wrote:Hello, is it normal for my L3+ to reboot periodically? Its been happening at random couple times per day. Thanks in advance. :geek:
There is a difference between rebooting and the miner performing a mining restart.

The only way to tell if your miner is rebooting itself is to ssh into it and check the system uptime.

You can't go off of the miner status page as to whether or not its rebooting itself because any time the miner does a mining restart, it will reset it's miner status.
GregoryGHarding
Posts: 665
Joined: Sun Apr 16, 2017 3:01 pm

Re: L3+ Reboots on its own at random. Is this Normal?

Post by GregoryGHarding » Fri Aug 11, 2017 12:27 pm

Eyedol-X wrote:
kuakoa wrote:Hello, is it normal for my L3+ to reboot periodically? Its been happening at random couple times per day. Thanks in advance. :geek:
There is a difference between rebooting and the miner performing a mining restart.

The only way to tell if your miner is rebooting itself is to ssh into it and check the system uptime.

You can't go off of the miner status page as to whether or not its rebooting itself because any time the miner does a mining restart, it will reset it's miner status.
he said hes using 16k diff.. theres the problem right there
Post Reply